Az első hat lépés

HTML Online Editor Sample

Ha okos vagy és van öt perced, tanulj meg gózni!

Ha kipróbálnád magad, játssz a  számítógéppel!

Ha már megvered a számítógépet, irány a KGS!

Ha a KGS-en nyerni szeretnél, akkor itt a helyed!

Ha élőben szeretnél gózni, keress edzőpartnert!

Ha azt hiszed, tudsz gózni, nézz el egy versenyre!

Gójáték a Facebookon

Képek

Feladvány

Élet-halál feladványok Halottak napjára

2011.11.01. 05:00 | tenuki | Szólj hozzá!

Azokat a feladványokat szeretem, amikben az olvasáson túl is van valami tanulság. Akkor érzem úgy, hogy megérte a fáradozás, az olvasás, ha volt a feladványban egy olyan ötlet, kis megvilágosodás, ami túlmutat magán a feladványon. Ilyen volt például az a feladvány, ami a gó és a tao címen volt a blogban. A következő feladványok nekem mind kis megvilágosodások voltak. Megfejtések jövő kedden!

Fekete lép és megél. Ez a feladvány elsőre nagyon egyszerűnek tűnik, csak négy lépéslehetőség van. Ennek ellenére nagyon nehéz megtalálni a megoldást. Mikor Japánban voltam, akkor nagyon erős inseik több órán keresztül nem tudták megfejteni. Van benne egy olyan csavar, ami nagyon megnehezíti a tisztán látást.

Segítség: az első ötlet mindig a ...

 

Ez az állás most hétvégén, a brüsszeli versenyen jött elő egy barátságos partiban. Fehér lép, hogyan tudja a legnagyobb pusztítást véghezvinni a fekete területben?

Segítség: ismered az 1-2-3 szabályt? (Ha nem, akkor nézd meg az elvet Catalin honlapján!)

 

Ez nem egy szokványos feladvány: fekete lépett utoljára, és ez az állás jött ki. Így fehér A megöli feketét. Fekete utolsó lépése ezért rossz volt, mert megélhetett volna. Mi volt az utolsó fekete lépés, és mit kellett volna lépnie feketének helyette, hogy megéljen?

 

 

Ez egy igazán nehéz feladvány, ha a kedvenc feladványomról kérdeznek, mindig ez ugrik be elsőre. Fehér lép és megöli feketét.

Segítség: türelem rózsát terem a gó alapja.

 

 

 

Végül jöjjön egy klasszikus: az örök élet alakzata (angolul ethernal life, japánul 長生 (chōsei)). Fehér lép, mi történik? Hasonló állás eddig ha jól tudom, akkor egyszer jött ki valódi partiban, ritkább, mint a tripla kó...

A bejegyzés trackback címe:

https://gojatek.blog.hu/api/trackback/id/tr753343632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása