Az első hat lépés

HTML Online Editor Sample

Ha okos vagy és van öt perced, tanulj meg gózni!

Ha kipróbálnád magad, játssz a  számítógéppel!

Ha már megvered a számítógépet, irány a KGS!

Ha a KGS-en nyerni szeretnél, akkor itt a helyed!

Ha élőben szeretnél gózni, keress edzőpartnert!

Ha azt hiszed, tudsz gózni, nézz el egy versenyre!

Gójáték a Facebookon

Képek

Feladvány

Pocsai Rita női Európa-bajnok

2011.09.27. 05:00 | tenuki | 2 komment

Nagyszebenben a hétvégén lett vége a 2011-es női Európa-bajnokságnak. Pocsai Ritának ez a harmadik női Európa-bajnoki címe. A negyedik forduló volt a döntő, amikor a két veretlen, Rita és a román Laura Avram (2 dan) kerültek össze. Érezni lehetett a tétet, Laura 2 danhoz képest elég jól játszott, de Ritának voltak már ennél sokkal jobb partijai is. 

Rita egyértelműen esélyes volt ezen a versenyen,  mivel  a  két  másik  erős  Copyright on this photo by Judith van Dam európai nő, aki benevezett, Vanessa Wong (5 dan) és Svetlana Shikshina (3 profi dan) végül nem voltak ott Nagyszebenben. Shikshinával Ritának jó a mérlege, de Vanessával még nem játszottak. Vanessa most talán a legígéretesebb ifjúsági játékos, megverte Svetlenát is nyáron a prágai Sports Accord kvalifikáción. Nagyon érdekel, hogy mit játszottak volna Ritával, de erre a meccsre még várni kell.

 

Nézzük a döntő mérkőzést. A megnyitás nagyjából egyenlő volt, és mikor Laura rossz helyen inváziózott Rita mojójába, úgy tűnt, hogy ez egy gyors döntő lesz. Nagyon veszélyes, amikor biztosak vagyunk benne, hogy az ellenfél rosszat lépett, mert ilyenkor hajlamosak vagyunk a közepes lépésekkel is megelégedni. Rita is elpuhult, és Laura hibája után kétszer is elvétette a vitál pontot. Laura a rossz invázió ellenére területi előnybe került. Az elvesztett területéért cserébe kapott fekete erőt nagyon nehezen lehetett jól hasznosítani. Rita legerősebb pontja, hogy előnytelen állásban is képes türelmesen várni az esélyre. Sokan elvesztik a fejüket ha rosszul állnak, és mindent arra tesznek fel, hogy gyorsan megforduljon az állás. Ennek a vége általában az szokott lenni, hogy túlfeszítik a húrt, és az elpattan. Ez a gyors vereség útja. Rita viszont előnytelen állásban sem szokott elkezdeni kapkodni és természetelleneseket lépni, inkább vár az esélyre. Ebben a partiban gyorsan eljött az esély: Rita az első komolyabb hibánál megfordította a partit, és onnan nem eresztette ki a kezéből a győzelmet.

Címkék: verseny európa bajnokság pocsai rita női gó

A bejegyzés trackback címe:

https://gojatek.blog.hu/api/trackback/id/tr23257635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.09.27. 11:13:14

"inváziózott" helyett "hatolt be". Főnévként rendben van az invázió, de igeként nem használnám.

És gratulálok.

myronman 2011.09.27. 13:29:37

@Brendel Mátyás: Gondolkodtam rajta és nekem nincs semmi probléma az "inváziózott" kifejezéssel :) Szerintem elég sokan és gyakran használják ilyen formában :)
süti beállítások módosítása