Az első hat lépés

HTML Online Editor Sample

Ha okos vagy és van öt perced, tanulj meg gózni!

Ha kipróbálnád magad, játssz a  számítógéppel!

Ha már megvered a számítógépet, irány a KGS!

Ha a KGS-en nyerni szeretnél, akkor itt a helyed!

Ha élőben szeretnél gózni, keress edzőpartnert!

Ha azt hiszed, tudsz gózni, nézz el egy versenyre!

Gójáték a Facebookon

Képek

Feladvány

3. Kido Kupa: Meglepetések az első napon

2011.06.12. 14:53 | icsoti | Szólj hozzá!

Tegnap megkezdődött a 3. Kido Kupa Góverseny Hamburgban. Az első két fordulóban máris meglepetés eredmények születtek a TOP8 csoportban.

Az első fordulóban a legmagasabb ranglistaponttal rendelkező román Christian Pop (7D) szoros partiban 0,5 ponttal kikapott a cseh Jan Simarától (6D) aki a legkisebb ranglistaponttal rendelkezik a legjobb nyolc versenyző közül.

A másik meglepetést sajnos Mérő Csaba (7D) szállította, aki kénytelen volt feladni a partiját a holland Gilles van Eeden (6D) ellen. A holland versenyző talán kevésbé ismert a fiatalabb versenyzők számára. Van Eeden az utóbbi évtizedben nem volt aktív, főként a 80-as években ért el sikereket.

Dusan Mitic (6D) szállította az első forduló harmadik meglepetését. A cseh Ondrej Silt (6D) legyőzésével mutatta meg, hogy nem véletlenül került oda a legjobb nyolc versenyző közé.

Másik versenyzőnk Balogh Pál (6D) két győzelemmel kezdte a versenyt. Előbb a cseh Jan Horát (6D) verte szoros partiban 0,5 ponttal, majd feladásra kényszerítette a Jan Simarát. Ezzel az eredménnyel ő volt az egyetlen 100%-os az első napon.

A második fordulóban Csaba is javított, feladásra kényszerítette Dusan Miticet, csakúgy mint Christian Pop is, aki ellen a holland van Eeden adta fel idő előtt a partit. Ondrej Silt sem maradt győzelem nélkül, Jan Hora ellen győzött.

 

 

Címkék: sport hamburg balogh pál mérő csaba

A hétvégén: 3. Kido Kupa Hamburgban

2011.06.08. 23:16 | icsoti | 2 komment

2011. június 11-13. között kerül megrendezésre a 3. Kido Kupa nemzetközi góverseny Hamburgban.

Európa egyik legnagyobb, 10000 EURO összdíjazású versenyére az idén több mint 200 (!) versenyző jelentkezett előzetesen. A lebonyolítás érdekessége, hogy az Európai Gószövetség (EGF) aktuális ranglistája szerinti nyolc legerősebb játékos részére külön versenyt rendeznek.

Idén két éljátékosunk is a legjobbak között szerepel. A Kido Kupa tavalyi győztese, Mérő Csaba (7d) a címvédés reményében ül a tábla mellé, míg Balogh Pál (6d) a két évvel ezelőtt megszerzett harmadik helyét szeretné túlszárnyalni. Ellenfeleik között többek között ott lesz Cristian Pop (7d) Romániából, Ondrej Silt (6d) és Jan Hora (6d) Csehországból.

A nyolc kiemelt játékos csatáit élőben lehet majd követni a KGS-en.

Sok sikert kívánunk a magyar játékosoknak!

 

Címkék: ajánló verseny hamburg balogh pál mérő csaba

Pocsai Rita jó formában

2011.06.07. 07:00 | tenuki | Szólj hozzá!

A Pandanet Csapat EB igazi kellemes meglepetlése Pocsai Rita jó szereplése volt. Az első két táblán nagyjából a kötelező győzelmeket hoztunk, de a harmadik táblán Rita több, nála erősebben minősített ellenfelet is legyőzött. Rita jó teljesítménye nagyon kellett a csapat továbbjutásához, főleg a Hollandia és az Ukrajna elleni mérkőzésekben. Rita az elmúlt években nem volt jó fomában, de tavaly ősz óta, mikor magyar bajnok lett, nagyon összeszedetten játszik. Érdekes lesz látni, hogy hogyan fejlődik tovább. Két győztes partit nézünk meg, mindkettő elengedhetetlen volt a magyar csapat továbbjutásához.

Az első partiban fehérrel a 6 danos Frank Jansen volt. Frank évtizedek óta az egyik legstabilabb 6 danos Európában, valószínűleg már akkor 6 dan volt, mikor Rita még meg se született. Rita rossz megnyitással indított, de a holland mester egy iránytévesztése után jól két nagyon jó tempójú invázióval átvette az irányítást a parti felett. Ezzel a győzelemmel Magyarország- Hollandia 3-1.


http://gokifu.com

A második partiban fehérrel egy fiatal ukrán 5 danos mester, Bogdan Zuharovsky játszik.  Nagyon harcos parti, ahol kiőjött Rita ereje (kitartás és a feszültség fenntartása kicsit előnytelen állásokban) és gyengesége egyaránt(túlságosan szereti a pontokat és nem értékeli kellőképp az erőt). Rita jól indított, de nem bírt ellenállni egy 10 pontos lépésnek, ami helyett egy elsöprő erejű támadást indíthatott volna. Ezután az állás nem volt jó, de két nagyon bonyolult harc után nagyon szoros állásban Rita minden végjáték lépést megkapott, végül 3,5 ponttal nyert. Ezzel a győzelemmel Magyarország-Ukrajna 3:1, és Magyarország negyedikként bejutott az első csoportból a négyes döntőbe. A döntő július végén Bordeauxban lesz.


http://gokifu.com

Címkék: győzelem játszma pocsai rita pandanet csapat eb

süti beállítások módosítása