Az első hat lépés

HTML Online Editor Sample

Ha okos vagy és van öt perced, tanulj meg gózni!

Ha kipróbálnád magad, játssz a  számítógéppel!

Ha már megvered a számítógépet, irány a KGS!

Ha a KGS-en nyerni szeretnél, akkor itt a helyed!

Ha élőben szeretnél gózni, keress edzőpartnert!

Ha azt hiszed, tudsz gózni, nézz el egy versenyre!

Gójáték a Facebookon

Képek

Feladvány

A halhatatlan női játszma

2011.06.03. 14:39 | tenuki | 7 komment

Ez egy kínai parti a 17.századból. Érdemes tudni hozzá, hogy egészen a modern időkig a gótábla kiinduló állásában a két-két szembelevő 4-4 ponton már a játszma elején voltak kövek, és nem volt egyértelmű szabály arra, hogy fekete vagy fehér kezd.

Ez a mérkőzés egy 1634-es kínai könyvben jelent meg "A halhatatlan nők hiteles játéka" (仙姑真迹) címen. A könyv szerzője Zu Chang, címe: "A bűngép millió osztálya". Nem lövöm le a poént, nézzétek végig a partit, megéri!


http://gokifu.com

 

Címkék: kína humor játszma ősi kína seki női gó zu chang

Albrecht Domonkos nagy napja

2011.06.02. 05:38 | tenuki | 5 komment

Az egri Magyar Nagydíjon Doma 1 kyusként nagy halat fogott. Az 5 danos lengyel mester, Mateusz Surma ellen nyert partit. Mateusz pár éve tűnt fel a versenyeken, ő az egyik legeltökéltebb fiatal európai játékos, rengeteget tanul, és nagyon komolyan veszi a versenyzést. Ő az elmúlt két év 16 év alatti Európa-bajnoka, egy évet tanult egy koreai góiskolában is. Tehát Doma nem akárkit vert meg, hanem az egyik fiatal, felszálló ágban levő európai reménységet. 1 kyus olyan ritkán nyer 5 danos ellen, hogy ez valódi szenzációt jelent. Doma nagyon jól játszott, csak egyszer engedte ki a kezéből az irányítást, de ekkor Mateusz nem ragadta meg az esélyt, éppen ellenkezőleg, hirtelen meghalt egy nagy csoporttal. Bár voltak forró pillanatok, Doma megérdemelten nyert ebben a partiban, és ezzel a győzelemmel együtt végre kiérdemelte az 1 danos címet.

 

http://gokifu.com

 

Címkék: elemzés meglepetés játszma mateusz surma albrect domonkos

Vasárnap góverseny Budakeszin! Kezdőknek is!

2011.06.01. 22:45 | icsoti | 1 komment

2011. június 5-én vasárnap a Budakeszi Művelődési Házban kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az Erkel Ferenc Előnyadásos Góverseny.

A hagyományoknak megfelelően nem csak az aktív versenyzők, hanem az abszolút kezdők is kipróbálhatják szellemi képességeiket a táblák mellett. E sorok írója néhány évvel ezelőtt szintén ezen a versenyen játszott először "tétmérkőzést". Sajnos abban az évben a csekély számú induló miatt nem indult külön kategória a kezdőknek, így rögtön tapasztalt több éve rendszeresen versenyző játékosokkal kellett összemérnem tudásomat. Az sem segített igazán, hogy jelentős számú előnykővel indulhattam a csatákba. A partik végeredménye nem érdemel különösebb említést, viszont a verseny hangulata, a játékosok nyitottsága és segítőkészsége olyan benyomást tett rám, hogy azóta is rendszeresen járok versenyekre.

Az idei verseny nagyon izgalmasnak ígérkezik. Előzetesen már több mint 60 játékos jelezte részvételi szándékát, így most garantált a kezdők külön versenye is. Aki még sosem volt góversenyen, de ismeri a játékot és szeretné kipróbálni magát egy élő versenyen is, annak kifejezetten javaslom, hogy látogasson el vasárnap Budakeszire. Reményeim szerint a résztvevők találkozhatnak az Európa-bajnok Pocsai Rita-Balogh Pál párossal, valamint az EB négyesdöntőbe jutott magyar gócsapat tagjaival. 

A verseny 9:30-kor kezdődik, nevezni a helyszinen 8:30-tól lehet.

A verseny kiírása megtalálható az alábbi linken:

http://www.goszovetseg.hu/files/HU_2011_Bk_Erkel.[489c08ad8a56a69627cff32cd517e3bc].pdf

Előnevezésre is van lehetőség kezdőknek itt:

http://www.goszovetseg.hu/index.php?page=competition&compid=307&mode=readid

Az aktív versenyzőket is várjuk, előnevezés itt:

http://www.goszovetseg.hu/index.php?page=competition&compid=306&mode=readid

Mindenkinek jó versenyzést kívánok!

 

Címkék: verseny szabadidő budakeszi ekel ferenc verseny előnyadás

süti beállítások módosítása