Az első hat lépés

HTML Online Editor Sample

Ha okos vagy és van öt perced, tanulj meg gózni!

Ha kipróbálnád magad, játssz a  számítógéppel!

Ha már megvered a számítógépet, irány a KGS!

Ha a KGS-en nyerni szeretnél, akkor itt a helyed!

Ha élőben szeretnél gózni, keress edzőpartnert!

Ha azt hiszed, tudsz gózni, nézz el egy versenyre!

Gójáték a Facebookon

Képek

Feladvány

Albrecht Domonkos nagy napja

2011.06.02. 05:38 | tenuki | 5 komment

Az egri Magyar Nagydíjon Doma 1 kyusként nagy halat fogott. Az 5 danos lengyel mester, Mateusz Surma ellen nyert partit. Mateusz pár éve tűnt fel a versenyeken, ő az egyik legeltökéltebb fiatal európai játékos, rengeteget tanul, és nagyon komolyan veszi a versenyzést. Ő az elmúlt két év 16 év alatti Európa-bajnoka, egy évet tanult egy koreai góiskolában is. Tehát Doma nem akárkit vert meg, hanem az egyik fiatal, felszálló ágban levő európai reménységet. 1 kyus olyan ritkán nyer 5 danos ellen, hogy ez valódi szenzációt jelent. Doma nagyon jól játszott, csak egyszer engedte ki a kezéből az irányítást, de ekkor Mateusz nem ragadta meg az esélyt, éppen ellenkezőleg, hirtelen meghalt egy nagy csoporttal. Bár voltak forró pillanatok, Doma megérdemelten nyert ebben a partiban, és ezzel a győzelemmel együtt végre kiérdemelte az 1 danos címet.

 

http://gokifu.com

 

Címkék: elemzés meglepetés játszma mateusz surma albrect domonkos

A bejegyzés trackback címe:

https://gojatek.blog.hu/api/trackback/id/tr872950546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KKP 2011.06.02. 14:50:33

Pontosabban, először teljesítette az 1 danos határhoz tartozó Élő-pontot. Ahhoz, hogy megszerezze az 1 danos minősítést még egyszer kell a ranglistán az 1 danos határ fölött teljesítenie, ez most hétvégén az Erkel Ferenc emlékversenyen sikerülhet is neki.
Hajrá !!!

KKP 2011.06.02. 22:03:45

Például Urbán Alexandra már 2005 augusztusában meghaladta először az 1 danos Élő-pont határt, de utána visszaesett és csak és csak 2007 novemberében teljesítette végül a mester szintet.
goszovetseg.hu/index.php?page=news&mode=readid&newsid=127
Markó Péter viszont amint meghaladta az 1 danos határt egyből a következő versenyen meg is szerezte a a mesteri címet.
mge.goszovetseg.hu/index.php?page=news&mode=readid&newsid=274

KKP 2011.06.06. 10:01:25

Megvolt a hétvégi verseny.
Bár Domonkos kétszer nyert és háromszor veszített, de még így is az 1 danos ponthatár felett maradt, tehát most már tényleg megvan neki az 1 danos mesteri cím. Gratulálok neki.

Bárdos Zoltán 2011.06.08. 15:29:55

Nem látom, ki kommentálta Doma partiját. Mérő Csabára tippelek. Tudja valaki a tutit?
süti beállítások módosítása